Webinar 


Nu sänder vi ett webinar med Caroline Engvall
Det är rikstäckande så alla i hela Sverige har nu chansen att se det oavsett var ni bor eller arbetar


Vår föreläsare är Caroline Engvall; författare och en fantastisk barnrättskämpe

CAROLINE ENGVALL - journalist och författare. Caroline driver frågan om unga i svensk sexhandel i såväl tv, radio och tidningar som i debattartiklar och på hjälpsajterna intetillsalu.se och safeselfie.se. Nu är hon aktuell med spänningsromanerna Ärren vi bär och Judasvaggan. Hon föreläser regelbundet för polis, åklagare och socialtjänst och anlitas regelbundet av stiftelsen FTS Säkra Varje Unge.

Caroline är en inspirerande och uppskattad föreläsare med stor kunskap att möta svåra frågor och kunna vända dem till hopp.
Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel
Hur pratar vi med våra barn om nätet
Vi tar en anmälningsavgift på 150kr (administrativ avgift). Kostnaden gäller per dator och inlogg. Man kan välja att se själv eller att gå ihop med kollegor och titta på storbildskärm.


Det är tillsammans som vi kan göra skillnad på riktigt! Vill ni också få livsviktiga kunskaper och utbildning av oss?
Mejla oss: info@sakravarjeunge.se

Vågar du berätta för mig om någon hotar dig på nätet⁉️

Ibland kan klimatet på nätet vara rätt hårt och det händer att barn och unga hotar varandra, i sociala medier, spel och i chattrum, både genom text och bilder. 

En del av de hoten är brottsliga och kalllas med juridiska termer för olaga hot. För att ett hot på nätet ska vara straffbart krävs för det första att det är hot om ett annat brott:

I nio procent av ärendena var den misstänkta gärningspersonen under 15 år, vilket var vanligast vid olaga hot (18 procent). 
Dessa två nedläggningsorsaker (gärning ej brott samt misstänkt under 15 år) utgör förklaringen till att drygt 20 procent av ärendena i materialet har lagts ner.
Källa: BRÅ 


Skrämmande kedjebrev i sociala medier som kan handla om våldtäktshot eller dödshot som detta:
”Om du älskar din pappa ska du screena detta och skicka vidare till tjugo personer. Ignorera inte – annars dör din pappa om 365 dagar.” Om inte du skickar fler nakenbilder ska jag komma hem till dig och döda din mamma." En vanlig fras när sexförbrytare närmar sig barn på nätet‼️


Om du blivit utsatt av hot eller har någon som tar kontakt med dig på nätet fast du inte vill, kom ihåg dessa 4 viktiga punkter:
✔️screenshot eller ta bild på skärmen (bevis)
✔️blockera
✔️tala med en vuxen
✔️polisanmäl


Börja att prata med era barn om nätet redan i tidig ålder!
Ta fredagsfrågan till din hjälp!
Och vår bok ’mera Nej eller Okej’ eller våra serietidningar om Mini på nätet

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.