Webinar 6-8/3 - 2020

Denna vecka höll vi flera inspelat Webinar med vår utbildare Alva om säkert internetanvändande för barn och unga. Nu har samtliga föräldrar/personal en större förståelse och kunskap kring sina barns internet användande och riskerna kring ökat internet användande nu under Corona epidemin så de kan prata med sina barn om nätet varje dag efter jobbet

Förövare som är intresserade av barn i sexuella syften dras till miljöer där våra barn vistas och i högsta grad på nätet och på sociala medier som våra barn använder.

Vi fortsätter att tjata och påminna alla vuxna som har barn eller barnbarn eller barnens kompisar i er närhet att prata med dem om nätet så mycket som möjligt. Vi kan inte tjata nog om detta, så viktigt nu

Ställ frågor om hur de haft det på nätet idag. Fråga om de haft en bra dag på nätet. Eller fråga om barnets favorit spel, vad barnet sett på youTube etc.

Ta hjälp av vår serietidning om Mini På Nätet och vår bok mera Nej Eller Okej.

Men kom ihåg, visa också intresse för det barnet visar och berättar för annars kanske du missar när något jobbigt händer på nätet.


Det är tillsammans som vi kan göra skillnad på riktigt! Vill ni också få livsviktiga kunskaper och utbildning av oss? Hör av er om ni vill ha ett webinar, live eller hybrid/inspelat så ordnar vi det!


Mejla oss: info@sakravarjeunge.se

Vad är egentligen sant på nätet?

 Spelar du Star Stable⁉️ Vad går spelet ut på⁉️
Känner du alla du chattar med⁉️


Ni har säkert sett nyheterna i veckan:
En tidigare dömd förövare döms till 4 års fängelse för att ha utsatt fler än 80 barn, flickor i åldern 7-14, för allt från virtuell våldtäkt till sexuell posering på nätspelet Star Stable.

Mannen, som är i 40-årsåldern, använde sig av chattfunktionen via hästspelet Star Stable för att få kontakt med barn. Han har sedan förmått barnen att utföra sexuella handlingar på sig själva.
40-åringen döms till fyra års fängelse för ett stort antal försök till våldtäkt mot barn samt tre fullbordade sexövergrepp!!


Därför väljer vi denna vecka Star Stable som fredagsfrågan så ni kan prata med era barn lite extra kring det. Star Stable Online är ett äventyrsspel med hästar. Handlingen utspelar sig på ön Jorvik där spelarna får ta hand om sina hästar och chatta med andra spelare. Viktigt att prata om med barn som spelar online spel:

•Viktigt att tala med barn om vad och vilka de kan träffa i chattrummet
•Bilda dig en egen uppfattning genom att själv testa spelet.
•Berätta för barnen att de alltid kan komma till er om de stöter på något otäckt eller obehagligt.
•Beslutet om ditt barn får spela Starstabel är i slutändan ditt.


Viktigast av allt, prata, prata och prata med era barn om deras vardag på nätet‼️
Förövare som är intresserade av barn i sexuella syften dras till miljöer där våra barn vistas. På nätet letar hela tiden nya offer på de sajter, spel, appar och chattar där våra barn befinner sig‼️

 

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.