Webinar 

Plats: hela Sverige

Vill du som förälder lära dig mer om ditt barns liv på nätet?

Vad kan du göra för att ditt barn ska vara säkrare på nätet?


Vår föreläsare är Caroline Engvall; författare och en fantastisk barnrättskämpe

CAROLINE ENGVALL - journalist och författare. Hon föreläser regelbundet för polis, åklagare och socialtjänst och anlitas regelbundet av stiftelsen FTS Säkra Varje Unge. Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel?  Hur pratar vi med våra barn om nätet?


Det är tillsammans som vi kan göra skillnad på riktigt! Vill ni också få livsviktiga kunskaper och utbildning av oss?

Mejla oss: info@sakravarjeunge.se

 du sett något läskigt på nätet
Brukar du söka på Google eller YouTube?


Missa inte Fredagsfrågan vi lägger ut varje vecka på sociala medier, där ni får hjälp med att komma igång med nätpratet med era barn

43% av sjuåringarna letar information på nätet.
39 procent gör skolarbete via internet.

 
När barn surfar på YouTube finns alltid en risk för otäcka klipp!
”bland vanliga barnprogram finns fejkade klipp där för barnen välkända figurer plötsligt gör otäcka saker, som till exempel att slå varandra med blodiga baseballträn.”


Barnen kommer förr eller senare att stöta på våld, porr, rasism och annat skrämmande och olämpligt material. De kanske till och med aktivt kommer att söka efter bilder och information som kan vara stötande.

Överreagera inte, utan ta istället tillfället i akt att prata om innehållet, hjälp barnen att fundera över vad det är, varför det ligger där och vem som ligger bakom. Hjälp dem att bli aktiva källkritiker.

Porr och våld på Youtube och andra videosajter är det som skrämmer barn och unga på internet. Genom bland annat sajter som dessa så har barn har fri tillgång till porr och våld även om de många gånger hamnar där ofrivilligt.
 Studier visar att ju tidigare pojkar börjar konsumera porr och lär sig en osund koppling mellan våld och sex desto svårare får de att känna intimitet. Porren bidrar även till att flickorna får en bild av sig själva som passiva mottagare i sexuella relationer.


Ta nätsnacket med dina barn idag
Ta fredagsfrågan, vår bok eller vår serietidning Mini På Nätet till din hjälp

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.