Seminarium i Visby!

Säkra Varje Unge annordnade ett otroligt viktigt och uppskattat seminarium i Visby‼️ Vår fantastiska föreläsare poliskommissarie Per-Åke Wecksell från NOA fick många frågor av de mycket engagerade deltagarna som tillbringade sin fredagseftermiddag med oss för att lära sig mer om hur vi kan skydda våra barn på nätet från grooming, förövare och övergrepp.

Per-Åke gav en inblick i polisens dagliga arbete med att hitta och stoppa sexuellt övergreppsmaterial på barn. Han pratade också att det är allt vanligare att förövare använder hot mot unga för att få dem att begå fruktansvärda handlingar på sig själva framför webbkameran. Bästa sättet att skydda barnen från dessa förövare är enligt Per-Åke att arbeta förebyggande med barnen ute på skolor och i hemmet genom information och att vi vuxna pratar med barnen om nätet och anmäler när något händer.
Därför är också Säkra Varje Unges utbildningar i säkert internetanvändande på skolorna så viktiga!

Kul att seminariet också uppmärksammades av både P4 Gotland Sveriges Radio och GA - Gotlands Allehanda som kom dit och gjorde reportage med Per-Åke. Information, kunskap och förebyggande arbete! Ju fler vi är och ju mer vi vet ju mer kan vi skydda och hjälpa barnen  Tillsammans kan vi göra skillnad!


Vill ni boka ett eget seminarium eller har frågor kring våra utbildningar?
Kontakta: info@sakravarjeunge.se

"Hej,
tyckte det var intressant och lärorikt, fick även mig en tanke ställer om hur viktigt det är att veta vad som händer i ”datavärlden”. Tack för en bra föreläsning."

"Hej!
Tack för en givande föreläsning. Jag tyckte att den var mycket bra och har inget förslag till förändring."
Rektor