TV. UR Samtiden - Sexuella övergrepp mot barn
Läkare: Om barns normala sexualitet

Åsa Kastbom är läkare på BUP, Barn- och ungdomspsykiatrin i Linköping. Hon är doktorand, och tittar som forskare både på sexuella övergrepp och på normal sexualitet. För att veta vad som är ett sexuellt övergrepp måste man veta vad som är normalt, säger hon. Arrangör: Föreningen Anhöriga till sexuellt utnyttjade barn/Göteborg.


Längd:
58:38
Sändes:
 
tisdag 11 jan. 2011
Tillgängligt t.o.m.
onsdag 1 juli. 2015

TV. UR Samtiden - Sexuella övergrepp mot barn
Att bryta tystnaden - egna upplevelser av sexuella övergrepp

En berättelse om att som drabbad bryta tystnaden om sexuella övergrepp - om de reaktioner och det svek som väntade efteråt. Arrangör: Föreningen Anhöriga till sexuellt utnyttjade barn/Göteborg.


Längd:
47:01
Sändes:
 
tisdag 11 jan. 2011
Tillgängligt t.o.m.
onsdag 1 juli. 2015

TV. UR Samtiden - Sexuella övergrepp mot barn
Polisens arbete: Ett nytt sätt att förhöra barn

Birgitta Engberg, poliskommisarie som undervisar på Polishögskolan talar om hur man ska ställa frågor till barn, hur man pratar med dem på ett annat sätt om man misstänker att det har utsatts för övergrepp. Många förhör som hölls tidigare var inte rättssäkra, menar Birgitta Engberg. Det ser man inte minst på antalet resningsmål där män dömts felaktigt på grund av brister i förundersökningarna och förhörsmetoderna. Arrangör: Föreningen Anhöriga till sexuellt utnyttjade barn/Göteborg.


Längd:
1:10:52
Sändes:
 
söndag 17 okt. 2010
Tillgängligt t.o.m.
onsdag 1 juli. 2015

Publicerad den 24 feb 2014

Så skyddar du dina barn mot sexuella övergrepp - Nyhetsmorgon
Nyhetsmorgon i TV4 från 2014-02-24: I Sverige anmäls tio sexuella övergrepp mot barn varje dag. Vår barn- och ungdomspsykolog Jenny Klefbom berättar om signalerna, om bearbetning och svarar på tittarnas frågor.

From Swedish morning news and talk show "Nyhetsmorgon" on TV4, Sweden.Publicerad den 5 feb 2014

Så skyddar du dina barn mot grooming - Nyhetsmorgon
Nyhetsmorgon i TV4 från 2014-02-05: Idag startar rättegång mot en skånsk man som åtalas för grovt barnpornografibrott. Han ska ha fått fem unga flickor att posera för honom framför en webkamera och sedan spridit bilderna på internet. I studion psykologen Anna Norlén om hur du skyddar dina barn mot grooming.


From Swedish morning news and talk show "Nyhetsmorgon" on TV4, Sweden.Publicerad den 9 okt 2013

Skydda ditt barn mot gromning på nätet - Polisen
Har du koll på vem den nya kompisen är som ditt barn pratar med på det där chattforumet? I värsta fall är det en beräknande vuxen som söker upp barn, så unga som åtta till tio år, för att komma åt nakenbilder eller begå sexuella övergrepp. Det kallas gromning och är olagligt.

Polisen lägger mycket arbete på att identifiera misstänkta förövare. Polisanmäl på en gång om du misstänker att ditt barn kan vara utsatt. Ett användarnamn eller en mejladress kan vara den sista pusselbiten som polisen behöver. Polisanmäl genom att mejla itbrott.desk.rkp@polisen.se eller ringa 114 14.

I den här filmen får du veta hur förövare kan gå tillväga och råd om hur du kan skydda ditt barn.

Mer information:
 https://www.polisen.se/Utsatt-for-bro...