På efterfrågan sänder vi även föreläsningarna live för er som inte kan delta på plats så mejla oss omgående om ni vill delta digitalt istället eller köp och boka din plats på zoom direkt här.
 info@sakravarjeunge.se

Välkommen På Plats!

Pris:
2 300 kr
Art.nr:
P2170168
Antal:
Biljett till Säkra Varje Unges utbildningsevent och föreläsningar på plats.

OBS! Halva priset för skolpersonal och ungdomsverksamhet inom kyrka och idrott, både på plats och distans.
Mejla oss för att boka er plats till halva priset: info@sakravarjeunge.se

Välkommen, hälsar Stiftelsen FTS Säkra Varje Unge, till årets viktigaste utbildningsevent!
Hur kan vi tillsammans stoppa sexuella övergrepp på barn?
 

  • Vad ska du göra om du misstänker att ett barn är/har blivit utsatt?
  • Hur agerar du som arbetsgivare för att upptäcka och stoppa sexuellt övergreppsmaterial på barn som delas på jobbdatorn?
  • Hur ska ni som arbetar på skola kunna upptäcka och hjälpa barnen som blir utsatt för sexuella övergrepp på eller utanför nätet? Vad kan skolan göra?


 ”Sexuellt övergreppsmaterial på barn delas från jobbdatorer” enligt polisen.

Under denna kväll håller vi föreläsningar med några av våra mest uppskattade och efterfrågade experter: poliskommissarie Per-Åke Wecksell från polisen och legitimerad läkare Åsa Kastbom från sjukvården. Vi kommer att diskutera lösningar för att stoppa sexuella övergrepp mot barn och hur ni som företag, skola och ni med chefsansvar kan göra skillnad. 

Efter år av pandemi, krig och dålig världsekonomi är vårt arbete mot sexuella övergrepp på barn både på och utanför internet viktigare än någonsin då övergreppen på våra barn ökat till följd av detta.
Utbildningseventet är för er alla sponsorer, myndigheter och företag, där är du som chef, personalansvarig eller beslutsfattare. Och självklart alla ni som jobbar med våra barn, skolpersonal och lärare.


-Vad är företagets skyldighet om ni upptäcker det delats sexuellt övergreppsmaterial på barn från jobbdatorn?
-Hur hjälper vi polisen och barnen som drabbas?
-Vad kan vi göra för de utsatta barnen och deras familjer?
-Och vad kan företaget göra för arbetskollegor och närmsta familj till förövaren?


Tisdag 14 November:  
Göteborg 13:30-16:15, livesänt zoom event

8 December:
Malmö 13:30-16:15; Studio Meetingpoint; lokal View
 

kommande datum och orter (fler kommer):
14 November:  Göteborg på Mindpark Göteborg City 13:30-16:15
8 december:  Malmö Studio Meetingpoint; lokal View 13:30-16:15


Genomförda event hösten 2023:
20 september:
  Stockholm på 7A Odenplan 17-19:30

5 oktober:  Östersund på Clarion Hotel Grand 14:45-17:15
 

Efter år av pandemi, krig och dålig världsekonomi så är vårt arbete mot sexuella övergrepp på barn både på och utanför nätet viktigare än någonsin då övergreppen på våra barn ökat till följd av detta.

ETT av FYRA barn blir utsatt för sexuella övergrepp i Sverige!! och sexuellt övergreppsmaterial på barn sprids dagligen över nätet! Det är en fruktansvärd statistik vi varken kan blunda för eller acceptera!!

Och vår icke-vinstdrivande stiftelse är också i stort behov av er hjälp då vi drabbats hårt ekonomiskt dessa år precis som många andra företag och organisationer. Trots detta har vi anordnat ännu fler utbildningar, föreläsningar och äkat tiderna på vår stödlinje för barn och unga. 
Men vi behöver er hjälp!


Vi bjuder på lite ätbart, snacks och dryck medans ni kan prata med våra föreläsare och experter i vår frågepanel efter föreläsningarna. Ni kommer även få goodiebags och flera exklusiva erbjudanden för ert företag om ni deltar på eventet så boka in er snarast då dessa tillfällen ofta blir fullbokade snabbt!
Får man förhinder eller inte kan komma själv så kan man överlåta biljetten till någon i sin personal eller kund. Då detta är välgörenhetsbiljetter som direkt går in till stiftelsens utbildningar och stödlinje så återbetalas inte några biljetter vid återbud.

Distans/digitalt deltagande zoom

Pris:
1 000 kr
Antal:

Begränsat antal deltagare på varje ort så först till kvarn gäller, våra föreläsningar brukar snabbt bli fullbokade! Missa inte detta unika tillfälle utan köp din välgörenhets biljett idag!!

Det blir flera erbjudanden och överaskningar till er som deltar under eventet bla.
-PRISUTDELNING TILL DE TVÅ FÖRETAG SOM KÖPT FLEST BILJETTER TILL EVENTET:

 1a pris:
En skräddarsydd utbilning för er personal på ert företag + 1 skolutbildning i vår säkert internetanvändande där ni väljer någon av era lokala skolor som ni vill sponsra med en av våra viktiga och efterfrågade utbildningar.
Ni kommer att presenteras på våran hemsida och våra sociala medier.

 

2a pris: 1 personalutbildning för ert företag eller skolutbildning (ni väljer) och även ni kommer presenteras på vår hemsida och sociala medier.

Åsa Kastbom är en av våra mest efterfrågade experter och föreläsare. I samarbete med Säkra Varje Unge har hon föreläst för b.la polis, interpol, skola och företag.

Åsa är överläkare i psykiatri och doktor i pediatrik på Universitetssjukhuset i Linköping. Hon arbetar på Bup Elefanten samt med Barnskyddsteamet på universitetssjukhuset i Linköping. Åsas specialområde är barnmisshandel och främst sexuella övergrepp.

Per-Åke Wecksell, arbetar som poliskommissarie på NOA (Nationella operativa avdelningens IT- brottenhet  fd. Rikskriminalpolisen). 

De huvudområden polisen arbetar med är bildhantering med bland annat identifiering av barnet och gärningsmannen, gromning och brottsförebyggande arbete. Polisen arbetar även med att leta upp personer som delar med sig av dokumenterade övergrepp på barn på internet. Arbetet ger ofta namn på fler misstänkta, ofta på personer från andra länder. 

"..Jag har väldigt starkt tagit till mig att vi måste hitta dessa barn. Har jobbat inom skolan i snart femton år och jag vet att det är precis så. Barn berättar inte, man måste fråga. Genom er föreläsning blir jag än mer medveten om hur viktigt det är att ställa frågor om detta till barn och att uppmuntra dem att gå till en vuxen och berätta. Jag tycker att ni gör ett fantastiskt jobb och jag känner mig stärkt av er att vara mer frågvis och att nå ut till fler barn."
Kurator, Stockholm

CSR= Corporate Social Responsibility
Varje välgörenhets biljett ert företag köper går oavkortat till vårt arbete mot alla sorters sexuella övergrepp på barn!!