Webinar 

Nu sänder vi ett webinar via zoom med Åsa Kastbom Det är rikstäckande så alla i hela Sverige har nu chansen att se det oavsett var ni bor eller arbetar

Några av de ämnen och frågor som Åsa diskuterar under webinaret: Hur upptäcker vi och pratar med barnen om sexuella övergrepp⁉️ Vilken påverkan har nätporren och övergrepp på nätet på våra barn⁉️

Vad är normalt beteende och vad kan vara ett tecken på att barnet utsatts för övergrepp
Hur pratar vi med våra barn om nätet⁉️
Sexuella övergrepp begås dagligen på barn över hela världen irl och över nätet‼️


- Så viktigt att vi vågar fråga men också visar att vi klarar av att lyssna på barnen så de törs komma till oss när nåt händer‼️
- Låt alla barn få förebyggande utbildning och låt de veta att det är aldrig deras fel‼️
- spara bevis och polisanmäl alltid så blir det lättare att få fast förövarna‼️


Det är tillsammans som vi kan göra skillnad på riktigt! Vill ni också få livsviktiga kunskaper och utbildning av oss?

Mejla oss: anmalan@sakravarjeunge.se

Vad såg du på nätet idag?

Barn hittar och ser saker på nätet som är både skrämmande och skadligt när de söker information på nätet.

En felsökning kan lätt leda in barnet på skrämmande sidor med våld, misshandel, porr och annat som kan påverka dem negativt.

43% av sjuåringarna letar information på nätet.
39 procent gör skolarbete via internet.


Barn kan lära sig mycket genom att söka information på nätet men det är så lätt att man av misstag eller genom en felstavning hamnar på något helt annat som porr eller våld.

Porr och våld på Youtube och andra videosajter är ofta skrämmande för barn. Genom bland annat sajter som dessa så har barn har fri tillgång till porr och våld även om de många gånger hamnar där ofrivilligt när de exempelvis söker information eller spelar online spel.

Viktigt att vi pratar om sex, porr, kärlek, samtycke och integritet med barnen tidigt, för pratar inte vi med dem så hittar de själva svar på sina frågor på olämpliga och många gånger skrämmande sidor.

Barnen kommer förr eller senare att stöta på skrämmande och olämpligt material. De kanske till och med aktivt kommer att söka efter bilder och information som kan vara stötande. Överreagera inte, utan ta istället tillfället i akt att prata om innehållet, hjälp barnen att fundera över vad det är, varför det ligger där och vem som ligger bakom. Hjälp dem att bli aktiva källkritiker.

Börja att prata med era barn om nätet redan i tidig ålder!

Ta fredagsfrågan till din hjälp!
Och vår bok ’mera Nej eller Okej’ eller våra serietidningar om Mini på nätet

 

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.