Webinar 

Plats: hela Sverige

Vill du som förälder lära dig mer om ditt barns liv på nätet?

Vad kan du göra för att ditt barn ska vara säkrare på nätet?

Vår föreläsare är Caroline Engvall; författare och en fantastisk barnrättskämpe


CAROLINE ENGVALL - journalist och författare. 
Caroline driver frågan om unga i svensk sexhandel i såväl tv, radio och tidningar som i debattartiklar och på hjälpsajterna intetillsalu.se och safeselfie.se. Nu är hon aktuell med spänningsromanerna Ärren vi bär, Judasvaggan och Nollan på nätet. Hon föreläser regelbundet för polis, åklagare och socialtjänst och anlitas regelbundet av stiftelsen FTS Säkra Varje Unge. Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel?  Hur pratar vi med våra barn om nätet?



Caroline är en inspirerande och uppskattad föreläsare med stor kunskap att möta svåra frågor och kunna vända dem till hopp.
Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel
Hur pratar vi med våra barn om nätet


Det är tillsammans som vi kan göra skillnad på riktigt! Vill ni också få livsviktiga kunskaper och utbildning av oss?

Mejla oss: info@sakravarjeunge.se

Vågar du berätta för mig om någon hotar dig på nätet?

Genom bekräftelse, mutor, utpressning eller rena hot försöker förövaren få barnet att posera naket eller att träffas så att förövaren kan begå sexuella övergrepp. Gromning kan ge böter eller fängelse i upp till två år.

Gromning innebär att någon föreslår en träff eller stämmer träff med barn under 15 år i sexuellt syfte. Med träff menas både fysiska möten och möten på nätet. Den första kontakten sker ofta på sociala medier eller spel. En förövare kan ha kontakt med flera hundra barn samtidigt.

Sexuella övergrepp, hot och trakasserier mot barn och unga på sociala medier ökar. Ibland används betalning som lockbete för att få barnen skicka sin första intima bild. Därefter kan hoten komma om att sprida bilden till föräldrar, vänner eller skola om de inte skickar fler bilder.

VIKTIGT
Polisanmäl så fort som möjligt
Polisen vill att alla sexualbrott på nätet ska anmälas. Du behöver inte själv veta om det du har varit med om är ett brott, det vet vi och hjälper dig med. Kontakta oss och låt polisen bedöma om det ska utredas eller inte.
Det är viktigt att du sparar så mycket som möjligt som har koppling till händelsen.
Polisanmäl så snabbt som möjligt eftersom digitala spår kan försvinna annars. Din anmälan kan också hindra att fler blir utsatta.


Så anmäler du
* Anmäl så fort som möjligt genom att ringa 114 14 eller gå till en polisstation.
* Anmäl även om du bara har ett alias eller användarnamn på en person.
* Spara alla detaljer som du har om personen och händelsen. Spara användarnamn, konto och meddelanden med personen och ta även skärmdumpar på chatten. 


Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer på skolan eller träningen!
Ta fredagsfrågan till din hjälp
Läs vår serietidning MiniPåNätet
Läs mer om att dela nakenbilder och hämta svarsbilder hos:
polisen.se/delbart

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.