Webinar 

Plats: hela Sverige

Denna föreläsning är anpassad för att se tillsammans med sina barn och riktar sig till barn i mellanstadiet

Vill du som förälder lära dig mer om ditt barns liv på nätet?  Vad kan du göra för att ditt barn ska vara säkrare på nätet?

Vår föreläsare är Caroline Engvall; författare och en fantastisk barnrättskämpe

CAROLINE ENGVALL - journalist och författare. 
Caroline driver frågan om unga i svensk sexhandel i såväl tv, radio och tidningar som i debattartiklar och på hjälpsajterna intetillsalu.se och safeselfie.se. Nu är hon aktuell med spänningsromanerna Ärren vi bär, Judasvaggan och Nollan på nätet. Hon föreläser regelbundet för polis, åklagare och socialtjänst och anlitas regelbundet av stiftelsen FTS Säkra Varje Unge. Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel?  Hur pratar vi med våra barn om nätet?



Caroline är en inspirerande och uppskattad föreläsare med stor kunskap att möta svåra frågor och kunna vända dem till hopp.
Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel
Hur pratar vi med våra barn om nätet


Det är tillsammans som vi kan göra skillnad på riktigt! Vill ni också få livsviktiga kunskaper och utbildning av oss?

Mejla oss: anmalan@sakravarjeunge.se
 

Har du TikTok?

Idag är TikTok den snabbaste växande sociala medieplattformen, med över 800 miljoner aktiva användare i 155 länder.

I TikTok kan användarna skapa korta videor med musik, dans/komiska klipp, eller bara titta på andras verk. De flesta delar sina videor bland vänner och övriga användare samt skickar privata meddelanden till varandra.

TikToks arbete för starkare skydd mot mobbning i kombination med skydd som plattformens system som arbetar för att upptäcka mobbning och trakasserier har lett till en ökning av antalet videor som bryter mot de reglerna.
Rapporten visar att 8 % av de videoklipp som togs bort bröt mot de reglerna.


I december 2019 höjde TikTok åldersgränsen för att köpa ”virtuella gåvor” från 13 år till 18 år. Detta efter rapporter att barn och unga pressats av influencers att betala dem i utbyte mot exempelvis privata telefonnummer.

Under det första kvartalet av 2021 togs mer än 11 miljoner konton bort för att de bröt mot TikToks community-regler eller användarvillkor. I den siffran ingår 7 miljoner konton som togs bort för att de misstänktes tillhöra minderåriga.

I januari 2021 infördes nya standardinställningar för integritet för unga. Så konton som tillhör användare mellan 13 och 15 år är privata och med begränsningar för vem som kan ladda ner deras videoklipp och interagera med deras innehåll via kommentarer.

Förövare som är intresserade av barn i sexuella syften dras till miljöer där våra barn vistas och i högsta grad på nätet och på sociala medier som våra barn använder
Så viktigt att vi vågar fråga men också visar att vi klarar av att lyssna på barnen så de törs komma till oss när nåt händer.


Det är viktigt att du polisanmäler även om du är osäker på om det som hänt är ett brott. Och gör det snabbt – då är det lättare för polisen att utreda

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl 

Ta fredagsfrågan till din hjälp!

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.