Webinar 

Plats: hela Sverige

Vi på Säkra Varje Unge arrangerar en livesänd föreläsning för föräldrar lärare och andra viktiga vuxna. Välkomna och lyssna till vår livesända föreläsning med författare och föreläsare Sofia Rapp Sundström. 

Temat är: Från mörker till ljus och i föreläsningen berättar Sofia om sin egen uppväxt, kantad av övergrepp och droger.

Genom hennes berättelse får man en inblick i hur vanligt förekommande dessa fruktansvärda brott egentligen är och om barns rättigheter. 

Genom att delge sin berättelse är hennes förhoppning att varje deltagare ska gå härifrån med nya verktyg för att förebygga och upptäcka sexuella övergrepp på barn.
 
Sofia Rapp Sundström är en av våra mest anlitade föreläsare hon är kbt-terapeut, behandlingsfamilj och
 en svensk författare som debuterade med Silverfisken 2007 som vann Katapultpriset och nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hon har även gett ut Tills skulderbladen blivit vingar 2009, Kyss mej lycklig 2012 och Golgata 2017.

Vill ni boka en egen föreläsning med Sofia

Mejla oss: anmalan@sakravarjeunge.se

Vad är integritet på nätet för dig?

I dag är nätet en naturlig och integrerad del av barn och ungas liv. Därför är det viktigt att vi pratar om barn och ungas vardag och integritet på nätet.
-Integritet handlar till stor del om att känna efter var ens egna gränser går.


Vad är jag beredd att dela med mig
Om vi vuxna vågar prata med barn om kroppen och gränser, kan vi hjälpa barn att berätta om någon gör något mot deras kropp som de inte gillar eller förstår. Barn behöver så tidigt som möjligt bli medvetna om kroppens värde och om hur man säger eller visar ja och nej. Så att de får en trygghet och en känsla för vad som känns bra och rätt. Nu och senare i livet. Samtidigt underlättar vi för dem som trots allt har utsatts att kunna berätta.


BRA TIPS DU SOM VUXEN KAN GE TILL BARN
* Man inte ska berätta sitt namn och sin adress för okända personer.
* Det är bra att vara försiktig med vad man lägger upp på nätet. * Att en person på en chatt kan vara någon annan än den utger sig för att vara. * Om barnet lär känna någon på nätet så är det okej att berätta det för föräldrarna eller annan vuxen.
(Källa: Rädda Barnen -Stopp min Kropp)


Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl (i verkliga livet). För att få igång den där dialogen där du som vuxen signalerar att du bryr dig och att du är nyfiken kan du helt enkelt börja ställa frågor.
Ta fredagsfrågan till din hjälp


Att fråga om barnens vardag på nätet är lika viktigt som att fråga om hur de haft det på skolan eller träningen
Ta fredagsfrågan till hjälp och ta nätsnacket med era barn idag

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.