Webinar 

Plats: hela Sverige

Denna föreläsning är anpassad för att se tillsammans med sina barn och riktar sig till barn i lågstadieåldern

Vill du som förälder lära dig mer om ditt barns liv på nätet?  Vad kan du göra för att ditt barn ska vara säkrare på nätet?

Vår föreläsare är Caroline Engvall; författare och en fantastisk barnrättskämpe

CAROLINE ENGVALL - journalist och författare. 
Caroline driver frågan om unga i svensk sexhandel i såväl tv, radio och tidningar som i debattartiklar och på hjälpsajterna intetillsalu.se och safeselfie.se. Nu är hon aktuell med spänningsromanerna Ärren vi bär, Judasvaggan och Nollan på nätet. Hon föreläser regelbundet för polis, åklagare och socialtjänst och anlitas regelbundet av stiftelsen FTS Säkra Varje Unge. Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel?  Hur pratar vi med våra barn om nätet?



Caroline är en inspirerande och uppskattad föreläsare med stor kunskap att möta svåra frågor och kunna vända dem till hopp.
Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel
Hur pratar vi med våra barn om nätet


Det är tillsammans som vi kan göra skillnad på riktigt! Vill ni också få livsviktiga kunskaper och utbildning av oss?

Mejla oss: anmalan@sakravarjeunge.se
 

Vad är integritet på nätet för dig?

I dag är nätet en naturlig och integrerad del av barn och ungas liv, vilket innebär att de här samtalen om var gränserna går och vilken information man delar med sig av om sig själv även bör handla om det som sker online. Framför allt för att barn och unga ska lära sig att ta hand om sig och kunna fatta beslut som de mår bra av. Integritet handlar till stor del om att känna efter var ens egna gränser går.

Vad är jag beredd att dela med mig?
Var går min gräns?


Att prata med barn och unga om integritet och gränser handlar inte om att sätta upp de här gränserna åt dem, utan om att vägleda dem?

Så att de kan fatta mer medvetna beslut. ’Om vi vuxna vågar prata med barn om kroppen och gränser, kan vi hjälpa barn att berätta om någon gör något mot deras kropp som de inte gillar eller förstår. Barn behöver så tidigt som möjligt bli medvetna om kroppens värde och om hur man säger eller visar ja och nej. Så att de får en trygghet och en känsla för vad som känns bra och rätt. Nu och senare i livet. Samtidigt underlättar vi för dem som trots allt har utsatts att kunna berätta.’

BRA TIPS DU SOM VUXEN KAN GE TILL BARN (integritet på nätet)

* Man inte ska berätta sitt namn och sin adress för okända personer.
* Det är bra att vara försiktig med vad man lägger upp på nätet.
* Att en person på en chatt kan vara någon annan än den utger sig för att vara.
* Om barnet lär känna någon på nätet så är det okej att berätta det för föräldrarna eller annan vuxen.


Källa: Rädda Barnen -Stopp min Kropp

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl (i verkliga livet). För att få igång den där dialogen där du som vuxen signalerar att du bryr dig och att du är nyfiken kan du helt enkelt börja ställa frågor. Ta fredagsfrågan till din hjälp

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.