Webinar 

Plats: hela Sverige

Vill du som förälder lära dig mer om ditt barns liv på nätet?

Vad kan du göra för att ditt barn ska vara säkrare på nätet?


Vår föreläsare är Caroline Engvall; författare och en fantastisk barnrättskämpe

CAROLINE ENGVALL - journalist och författare. 
Caroline driver frågan om unga i svensk sexhandel i såväl tv, radio och tidningar som i debattartiklar och på hjälpsajterna intetillsalu.se och safeselfie.se. Nu är hon aktuell med spänningsromanerna Ärren vi bär, Judasvaggan och Nollan på nätet. Hon föreläser regelbundet för polis, åklagare och socialtjänst och anlitas regelbundet av stiftelsen FTS Säkra Varje Unge. Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel?  Hur pratar vi med våra barn om nätet?



Caroline är en inspirerande och uppskattad föreläsare med stor kunskap att möta svåra frågor och kunna vända dem till hopp.
Hur vanligt är det med unga i svensk sexhandel
Hur pratar vi med våra barn om nätet


Det är tillsammans som vi kan göra skillnad på riktigt! Vill ni också få livsviktiga kunskaper och utbildning av oss?

Mejla oss: anmalan@sakravarjeunge.se

Hur känns det när man inte får så många likes?

Både tjejer och killar känner press att leva upp till vissa ideal som de influencers, bloggare, youtubers och kändisar de följer på sociala medier.

Filter i sociala medier som Instagram och Snapchat tillsammans med att bara det bästa från en rad olika människor delas, bidrar det till att skapa en samlad bild av att alla vänner på nätverket är snygga, lyckliga och framgångsrika, vilket jämfört med sitt eget liv snabbt kan skapa känslor av att inte räcka till.

Hur användningen av sociala medier påverkar självkänslan hos barn och unga varierar. Trygga barn är mindre sårbara för negativt gensvar, medan redan utsatta eller känsliga barn kan påverkas mer. Samtidigt behöver inte användandet av sociala medier vara negativt. Tvärtom kan olika chattgrupper och forum på nätet vara en skyddad fristad. Nätet innebär också en större värld där det finns möjlighet att utforska vem man är.

50 procent av tjejerna känner sig inte nöjda med sin kropp eftersom de jämför sig med andra i sociala medier.
13 procent av killarna säger att deras självkänsla påverkas negativt av sociala medier.


Så här beskriver några unga stressen över att jämföra sig med andra och antal likes på sociala medier:
”...brukade lägga upp bilder på mig själv, men det var jobbigt. Funderade över hur många likes jag fick, varför jag fick fler eller färre likes på vissa bilder”.
”...influencers och youtubers ser ut att leva perfekta liv. De tränar ­mycket och är smala. Det kan vara jobbigt och man kanske ­känner att man inte är så fin själv”.


Att fråga om barnens vardag på nätet är lika viktigt som att fråga om hur de haft det på skolan eller träningen
Ta fredagsfrågan till hjälp och ta nätsnacket med era barn idag

Att tala om livet på nätet är minst lika viktigt som att tala om vad som händer irl.